La vida a bord d'un vaixell mercant
1964-1987
Disponibilidad: En existencia
22,00 €
Al segle XX hi hagué una veritable revolució en el transport marítim i els vaixells a vela quedaren relegats al tràfic local de zones deprimides. Les noves naus, primer a vapor i després a motor, escurçaren la durada de les travessies oceàniques, i el canvi de vaixells i de rutes va capgirar la vida a bord. Els costums ancestrals es van anar perdent i els mariners es van veure abocats a adaptar-se a noves formes de treballar que, si d’una banda, milloraven la seguretat i el confort de les singladures, d’altra banda, feien perdre l’atractiu professional d’enfrontar-se a les forces de la natura només amb enginy i expertesa.
Aquest llibre ens convida a embarcar-nos en un viatge captivador, per compartir el dia a dia dels nostres mariners d’altura durant la darrera meitat del segle passat.
Aquest llibre ens convida a embarcar-nos en un viatge captivador, per compartir el dia a dia dels nostres mariners d’altura durant la darrera meitat del segle passat.
Joaquim Pla: "Benvingut sia aquest llibre a la literatura marinera catalana, que traspua essència marina de la primera a l’última paraula".
La vida quotidiana i moltes de les vicissituds que les tripulacions han hagut de viure a bord dels vaixells mercants, sobretot durant la segona meitat del segle passat, han estat poc tractades. D'aquí el motiu de fer aquest llibre.
Francesc Lleal i Galceran és capità de la marina mercant, doctor en geografia i llicenciat en història contemporània. Va navegar 23 anys en naus mercants i de pesca, deu dels quals com a capità. Ha estat professor titular d’economia marítima i comunicacions marítimes a la Facultat de Nàutica de Barcelona i director de l’Escola-Taller Casa d’Oficis del Mar de Badalona. Ha dirigit també diverses tesis doctorals i ha publicat treballs de temes geogràfics i marítims. Ha escrit la novel·la L’amic del vent: vaixells de fusta, homes de ferro, sobre la marina catalana a vela.