Una teoria de l'acció noviolenta
Com funciona la resistència civil
Disponibilitat: En existència
22,00 €
En aquest llibre, Stellan Vinthagen proporciona el primer gran intent sistemàtic de desenvolupar una teoria de l’acció noviolenta des que Gene Sharp va publicar, l’any 1973, els tres volums de The Politics of Nonviolent Action. L’autor basa la seva teoria sobre l’acció noviolenta en un gran nombre d’exemples de moviments socials històrics i contemporanis de diverses parts del món, com el moviment dels drets civils a Amèrica, els manifestants antiapartheid a Sud-àfrica i Gandhi i els seus seguidors a l’Índia. De manera innovadora i penetrant, Vinthagen defensa un repertori de noviolència que combina resistència i construcció, que consisteix en la facilitació del diàleg, la regulació normativa, la ruptura de poder i la llei utòpica.
La col·lecció «Noviolència i lluita per la pau» vol posar a disposició de la societat, de l’acadèmia i de les administracions instruments de reflexió i d’acció que mostrin que la noviolència és desitjable, viable i eficaç.
El llibre és una contribució essencial per a la formació de qualsevol persona implicada en accions noviolentes.
Stellan Vinthagen deté la càtedra inaugural en l’estudi de l’acció directa noviolenta i resistència civil i és professor de sociologia a la Universitat de Massachusetts, Amherst. És també membre del consell de la Internacional de Resistents a la Guerra, assessor acadèmic de l’International Center on Nonviolent Conflict (ICNC), cofundador de la Resistance Studies Network (https://resistancestudies.org/ ) i director del Journal of Resistance Studies. Des del 1980 ha estat educador, organitzador i activista, i ha participat en més de trenta accions de desobediència civil noviolentes, per les quals ha passat, en total, més d’un any a la presó.