Com han de menjar els infants i els adolescents
Aspectes psicosocials i nutricionals de l'alimentació
Disponibilitat: En existència
16,00 €
Aquest llibre ofereix orientacions sobre l'alimentació infantil i pautes nutricionals i educatives, molt funcionals i pràctiques, des del naixement fins a l'adolescència. L'alimentació té en qualsevol context un doble vessant, un vinculat a la nutrició i l'altre a la sociabilitat. Amb el primer es tracta de proporcionar la ingesta adequada de nutrients per tal que els infants aconsegueixin un creixement òptim; amb el segon entenem que tot acte que té a veure amb l'alimentació és un fet social de tracte interpersonal que afavoreix la comunicació i el desenvolupament de la personalitat. El nostre objectiu és afavorir el desenvolupament integral dels infants i dels adolescents possibilitant tant l'assumpció d'hàbits alimentaris saludables com la consciència de la importància que tenen els àpats com a generadors de salut, plaer i, al mateix temps, com a espais de relació i comunicació.
Marta Anguera Salvatella és infermera i dietista-nutricionista. Professora de la Universitat Ramon Llull, assessora nutricional de diversos centres escolars, llars d'infants i d'assistència en l'embaràs i la salut. Àngels Geis Balaguer és pedagoga i logopeda, professora de magisteri a la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna. Educadora en educació infantil i assessora de llars d'infants. Roser Vendrell Mañós és mestra, pedagoga i doctorada en psicologia. Professora a la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna. Treballa en l'atenció a nens i adolescents. Jaume Iglésias Solà és pediatre, facultatiu emèrit per l'Institut Català de la Salut. Ha estat president de la Societat Catalana de Pediatria. Noemí Cuenca Quesada és infermera i dietista-nutricionista. Professora de la Universitat Ramon Llull i la UOC. Assessora nutricional en l'àmbit assistencial i en revisió de menús d'escoles i llars d'infants.