Un català a Grècia
Una mirada a una història compartida
Disponibilidad: En existencia
21,00 €
Aquest llibre recull alguns dels episodis històrics i esdeveniments culturals més importants que els catalans compartim amb Grècia, des d’Empúries fins a les principals obres literàries catalanes traduïdes recentment al grec, sense oblidar temes tan importants com l’estada de Ramon Llull a Xipre a principis del segle xiv, la presència almogàver a la Grècia continental uns anys més tard, el Missatge al Rei dels Hel·lens o figures tan estretament relacionades amb la terra de l’Hèl·lade com Antoni Rubió i Lluch, Carles Riba o la ballarina Àurea de Sarrà. És, per tant, un manual sobre les relacions històriques i culturals catalanogregues, que posa un èmfasi especial en la visió que d’elles n’ha conservat al llarg dels segles l’imaginari col·lectiu grec.
Un assaig sobre els principals episodis de la nostra història cultural compartida amb la terra de Grècia, però també són unes memòries de l’etapa en què l'autor va dirigir l’Institut Cervantes d’Atenes.
Eusebi Ayensa: "es tracta d'una barreja d'assaig històric que aborda les relacions culturals catalanogregues en un moment en que els instituts veuen amenaçades assignatures com les de llatí i grec per la nova reforma educativa que s'està plantejant."
Recull del record de les activitats de temàtica catalana que es van anar succeint durant els 5 anys de l'autor a Atenes i a altres ciutats del país.
Eusebi Ayensa Prat (Figueres, l’Alt Empordà, 1967), llicenciat en filologia clàssica i doctor en filologia romànica per la Universitat de Barcelona, ha publicat una vuitantena d’articles i una trentena de llibres sobre literatura i història grega medieval i moderna. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de l’Acadèmia d’Atenes i de l’Associació d’Escriptors Grecs, i del 2007 al 2012 dirigí l’Institut Cervantes d’Atenes. Actualment dirigeix el Camp d’Aprenentatge Empúries, del Departament d’Educació.