El llibre Cuinar per a celíacs no és només un conjunt de receptes, és una guia per al celíac i per als seus familiars i amics. Consta d'una primera part amb consells sobre com manipular els aliments per tal d'evitar les contaminacions creuades, conté un llistat de cereals d'arreu del món que no contenen gluten i fan que la dieta sigui més variada, apetitosa i saludable. Aquesta guia es complementa amb l'explicació de com ha de ser el rebost, aliments bàsics, mètodes de cocció, conservació i aprofitament. A més, conté 250 receptes aptes per a celíacs. El llibre està adreçat tant a la alimentació dels infants com a la dels adults i ajuda a portar una vida normal, no només pel dia a dia sinó també per a les festes i celebracions tradicionals de la nostra terra
Silvia Vicent Matheu (Barcelona, 1958) és arquitecte superior i pèrit taxador immobiliari, de professió. Ha estat propietària durant cinc anys d'un restaurant a Sant Feliu del Racó. Va ser diagnosticada de celiaquia l'any 2008. Col·labora amb l'Associació de Celíacs de Catalunya impartint demostracions i classes de cuina per a celíacs.