Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

"A cadascú, allò que li pertoca"

More Views

Writer

"A cadascú, allò que li pertoca"

  • Alimentació i identitat social a l'edat mitjana

  • Writer: Riera Melis, Antoni
  • ISBN: 978-84-1303-592-5
  • 520 pages
  • Rustic cover with flaps
  • 170 x 240 mm
  • Collection: Verum et Pulchrum Nº 27
  • Release date: November 2024
  • See first pages
  • Availability: In stock

    €30.00
    El present llibre recull dotze textos sobre la història de l’alimentació a l’edat mitjana escrits per Antoni Riera, pioner a la península Ibèrica en aquest camp de recerca. Els textos permeten copsar com l’alimentació reflecteix els eixos articuladors amb què la societat afronta els reptes de la realitat i l’evolució econòmica i política. Així s’evidencia tot resseguint quatre eixos: els aliments i els condiments, el proveïment, les alimentacions del clergat regular i alimentació i identitat social.

    Aquest llibre representa una fita significativa en l’estudi del patrimoni ferroviari català, així com en la comprensió de les greus conseqüències socials i polítiques derivades de la Guerra Civil i la posterior repressió franquista. 


    El punt de partida d’aquest llibre és la voluntat de documentar, per primera vegada de manera exhaustiva, la depuració sistemàtica i implacable que es va exercir sobre el col·lectiu ferroviari català un cop acabada la Guerra Civil. 


    Posa a disposició del gran públic la recerca d'uns fets invisibilitzats, tot evitant que la història de més de 2.000 treballadors ferroviaris caigui en l'oblit. El llibre ofereix un aparell gràfic amb fotografies d'alt valor documental. 

    Antoni Riera Melis (Sant Llorenç des Cardassar, 1944) és un historiador mallorquí, Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, que compta amb una dilatada trajectòria acadèmica, docent i científica. La seva activitat de recerca ha versat a l’entorn de la història del Regne de Mallorca, de l’anàlisi econòmica de la Corona d’Aragó, així com de la Història social i cultural de l’Alimentació, àmbits en els que gaudeix d’un elevat prestigi nacional i internacional. És autor de gairebé 250 obres, entre llibres, articles i capítols de llibre, escrites preferentment en català, però també publicades o traduïdes en altres idiomes (castellà, anglès, francès, italià, alemany), en revistes i editorials d’elevat prestigi internacional.