Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Poema de l'home

Més vistes

Autor(s)

Poema de l'home

  • Z-Z / MMITT / TOT

  • Autor: Viladot Puig, Guillem
  • ISBN: 978-84-1303-382-2
  • 36 pàgines
  • 215 x 250 mm
  • Col·lecció: Trossos Nº 13
  • Data de publicació: Setembre 2022
  • Inclou caixa - desplegable + poster + llibret introductori
  • Veure primeres pàgines
  • Disponibilitat: En existència

    25,00 €
    La Càtedra Màrius Torres contribueix als actes de commemoració del centenari del naixement de Guillem Viladot amb l'edició en facsímil de la trilogia Poema de l'home, formada pels llibres finalment intitulats Z–Z. I Poema de l’home, MMITT. II Poema de l’home i TOT. III Poema de l’home. Els tres llibres-objecte de la trilogia es presenten segons els va idear Viladot el 1973 en sengles primeres edicions, dins una capsa amb un estudi sobre «Els tres "poemes de l’home" de Guillem Viladot» a càrrec de Joan Ramon Veny-Mesquida.

    Un cant a la llibertat: la llibertat de pensament (Z–Z), la que representa l’alliberament d’una determinada concepció de la religió (MMITT) i la llibertat d’acció sobre la pròpia col·lectivitat (TOT). 


    El primer llibre és un despeglable, un llibre de dimensions força reduïdes, plegat fins a formar un quadern que cal desplegar per poder llegir-lo. 


    El segon consta de dotze pàgines amb la mateixa estructura: una ratlla horitzontal que divideix el full en dues meitats i que s’allarga de punta a punta sense respectar-ne els marges, al dessobre i al dessota de la qual hi van dues paraules repetides tantes vegades com càpiguen a la línia. 


    El tercer llibre està format per vuit pàgines amb sengles quadrats formats per la paraula «tot», dins el qual, després d’un primer quadrat buit, se succeeixen els mots «espai», «llum», «home», «acció», «treball», «història» i, un altre cop al final, «llibertat». 

    Guillem Viladot (Agramunt, 1922-1999). Poeta, escriptor i apotecari. Precursor de la poesia concreta a Catalunya, també va cultivar la narrativa i l’assaig en una extensa carrera literària iniciada el 1959 amb Temps d’estrena. Des del seu Agramunt natal va dedicar-se a l’edició de llibres de poesia experimental i a la confecció de poemes visuals que ell anomenava Objectes de Companyia. Durant els anys noranta, va obrir a Agramunt Lo pardal, la Casa de la Poesia Visual, espai que avui acull la Fundació Guillem Viladot, dedicada a preservar la seva obra i memòria i a donar veu a les pràctiques artístiques més lligades al nostre present.