Hi va haver un moment, en els temps medievals, en què es van bastir les bases del nostre present. La cultura, el dret, el llenguatge polític, l’expressió artística, les formes econòmiques... tot plegat s’apropava cohesionant i afaiçonant les arrels de l’Europa que coneixem, mentre els límits semblaven trencar-se fins assolir una dimensió mundial. El present llibre indaga si, així, a l’Europa medieval es va produir una primera globalització, alhora, que reflexiona sobre els nous viaranys oberts per a la recerca sobre l’edat mitjana a partir d’incorporar la perspectiva d’una història global.
CONSULTAR DISPONIBILITAT A L'EDITORIAL
Agermanar edat mitjana i globalització implica dos vessants, un historiogràfic i un altre històric. El primer ens fa reprendre la definició de globalització en els nostres dies i el segon ens obliga a endinsar-nos a l’interior de la societat medieval.
El punt de partida d’aquest llibre és la trobada científica «L’Edat mitjana. La primera globalització?» que va emmarcar la xxiv edició del Curs d’estiu-Reunió científica del Comtat d’Urgell, celebrat a Balaguer entre el 10 i el 12 de juliol de 2019.