Causa oberta a la justícia
Disponibilitat: En existència
19,00 €
A finals d’estiu del 2021, l’últim pronòstic era que abans de final d’any es renovaria el Consell General del Poder Judicial. No cal córrer per fer tard, si ja portàvem tres anys amb el Poder Judicial caducat no venia d’un trimestre més. Tanta indolència ha generat preocupació però el fet que plantegin, encara, simplement una renovació del Consell és encara més inquietant. Si en una cosa hi ha consens entre els nou advocats aquí entrevistats és que cal canviar la manera de designar els integrants del govern de la justícia. Desgranem el perquè amb nou juristes que treballen cada dia amb un sistema del que desconfia un 50% de la població segons l’últim Eurobaròmetre. De la colonització política a la falta de recursos, la Transició o la formació judicial, la tercera pota de l’estat trontolla i la democràcia se’n ressent.
El propòsit del llibre és reivindicar el paper del periodisme com a eina pedagògica per fer arribar la justícia i les seves possibles virtuts allí on els juristes no podem o no sabem arribar.
9 advocades i advocats, sense embuts ni enganys, donen el seu punt de vista sobre les febleses i debilitats d’això que anomenem justícia.
Domènec Subirà (El Port de la Selva, 1969), comença a aprendre l’ofici al Punt Diari a Girona mentre encara estudia la Universitat Autònoma i poc abans de llicenciar-se s’incorpora a Catalunya Ràdio. Durant més de vint-i-cinc anys ha exercit en totes les parcel·les del mitjà. Ha estat guionista de programes com El Suplement, Pasta Gansa, L’Aparador o Diagonal, ha presentat programes culturals i durant més de set anys ha estat corresponsal, primer al Pròxim Orient (2003-2007) i després a l’Amèrica Central (2008-2012). Ha estat redactor d’informatius i enviat especial a llocs tan diversos com el Marroc, Irlanda, Nigèria o Paquistán. Durant deu anys ha format part del Matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes, Mònica Terribas i Laura Rosel, des d’on ha seguit més de prop l’actualitat judicial dels últims cinc anys.