Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

I a cada casa hi haurà un mort

Més vistes

Autor(s)

I a cada casa hi haurà un mort

  • La mort de Francesc Layret

  • Autor: Breu Pañella, Ramon
  • ISBN: 978-84-1303-221-4
  • 336 pàgines
  • Tapa rústica amb solapes
  • 135 x 210 mm
  • Col·lecció: Lo Marraco Nº 367
  • Data de publicació: Novembre 2020
  • Veure primeres pàgines
  • Disponibilitat: En existència

    18,00 €
    La tarda del 30 de novembre de 1920, 36 sindicalistes eren deportats al castell de La Mola, de Maó, entre ells el Noi del Sucre; o el polític republicà Lluís Companys. L’advocat Francesc Layret es disposà a marxar ràpidament a l’Ajuntament de Barcelona per demanar a l’alcalde que no permetés que un regidor, com era aleshores Companys, fos empresonat impunement. En sortir de l’escala de casa seva fou abatut per set trets que li dispararen uns pistolers que l’estaven esperant. Pocs dies després d’aquest assassinat, arriba a Barcelona Violette Courbière, periodista parisenca. La jove s’entrevistarà amb personatges extraordinaris com Companys, Salvat- Papasseit o la pionera del feminisme, Teresa Claramunt i intentarà explicar als seus lectors qui era en Layret i per què fou assassinat. Un trepidant i entretingut relat històric amb rivets de novel·la negra que ens ajuda a entendre el clima social, polític i cultural que vivia el país fa cent anys i que ens acompanya a valorar la figura gegantina de Francesc Layret.

    Enguany se celebra el centenari de l’assassinat de Francesc Layret i Pagès editors vol commemorar l’efemèride amb aquesta novel·la històrica. 


    El seu assassinat es va produir després que Layret intercedís per a l’alliberament de presoners polítics, com Salvador Seguí o Lluís Companys. La novel·la explica la història de qui fou un polític i advocat català, defensor de la classe obrera i repassa, amb una gran qualitat literària, els fets de principis del segle XX. 


    És un llibre trepidant i entretingut, a cavall entre els gèneres negre i històric. 

    Ramon Breu (L’Hospitalet de Llobregat, 1956) és professor d’història i d’educació en comunicació, formador del professorat, articulista i escriptor. Des de 2004 coordina el projecte Cinescola. Ha rebut diferents premis com ara el del CAC a l’escola; el Premi Aula del Ministeri d’Educació; el Marta Mata de Pedagogia; el Film Història de la UB; o el Baldiri Reixac-UOC d’Innovació Educativa. Pel que fa a la ficció, les seves obres pretenen difondre la memòria en contextos de novel·la històrica amb ingredients del relat negre clàssic, buscant sempre una escriptura plaent i amena. Ha publicat, entre d’altres, les novel·les La mirada del voltor (2013); Històries secretes (2014); La veritat no serveix de res (2016); Temps de plom (2018); Herois sense horitzó (2019); Lluny del paradís (2019. Premi Vila d’Ascó); o Protocol M. L’afer Comorera (2019).