Els records d’una dona que renta roba a la séquia. El passeig cap al mar que acaba en un garatge fosc. La nena que ensopega amb l’home del sac la nit del seu aniversari. El bescanvi d’hòstia per sabates de taló. Originals, reflexius i molt humans, els set contes d’aquest recull donen veu a personatges supervivents, la majoria dones que no saben com trencar amb un món fet per homes i per als homes, sotmeses a un atzar sobre el qual llisquen com barques de canya emportades pel vent. Amb una mirada molt personal i un estil punyent, Susanna Batalla commou i fereix, explora camins solitaris i falsos amics, prejudicis que fan de l’heroi una víctima, fracassos que condicionen l’avenir, mentides per sobreviure. Malgrat l’adversitat, les antiheroïnes d’aquest recull no deixaran de cercar una sortida, de lluitar amb el braó i la fortalesa que ignoraven que tenien, de treure les ungles i, per damunt de tot, aferrarse a la vida.
Set contes originals, reflexius i molt humans que tracten sobre la vida, la mort, l’amor i el desamor des de personatges, espais i temps molt variats.
L’autora ha guanyat també el premi Miquel Arimany de prosa, el 2016.
Susanna Batalla col·labora amb l’Ateneu Barcelonès, és escritpora i guionista de documentals i d’obra de ficció.
Susanna Batalla Duran va néixer a Barcelona el 1974. Va estudiar dansa clàssica i ha viscut a Saragossa, Londres i París. A causa d’una lesió va deixar la dansa i es va llicenciar en Comunicació Audiovisual. Va exercir de cap de producció de diverses pel·lícules documentals catalanes. La maternitat li va despertar el desig sempre latent de l’escriptura. Ha estat finalista i guanyadora de mitja dotzena depremis literaris, entre els quals el Miquel Arimany de prosa, el Vila de Torelló i el Francesc Candel. Actualment és professora de narrativa i conte del centre que la va formar com a escriptora, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.