Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

"A cadascú, allò que li pertoca"

Més vistes

Autor(s)

"A cadascú, allò que li pertoca"

  • Alimentació i identitat social a l'edat mitjana

  • Autor: Riera Melis, Antoni
  • ISBN: 978-84-1303-593-2
  • 520 pàgines
  • Tapa rústica
  • 170 x 240 mm
  • Col·lecció: Verum et Pulchrum Nº 27
  • Data de publicació: Novembre 2024
  • Veure primeres pàgines
  • Disponibilitat: En existència

    30,00 €
    El present llibre recull dotze textos sobre la història de l’alimentació a l’edat mitjana escrits per Antoni Riera, pioner a la península Ibèrica en aquest camp de recerca. Els textos permeten copsar com l’alimentació reflecteix els eixos articuladors amb què la societat afronta els reptes de la realitat i l’evolució econòmica i política. Així s’evidencia tot resseguint quatre eixos: els aliments i els condiments, el proveïment, les alimentacions del clergat regular i alimentació i identitat social.

    Les recerques sobre el comerç i la producció abocaren a l'autor, a la penúltima dècada del segle XX, a investigar sobre l’alimentació en la societat baixmedieval. 


    L’anàlisi de l’alimentació esdevé una potent via d’entrada al coneixement de la realitat econòmica i dels valors culturals que assenten la societat. 


    L'obra d'Antoni Riera no pretén cap altra cosa que contribuir a centrar el focus de l’anàlisi històrica sobre els elements que més clarament informen respecte dels valors i la realitat dels homes i dones que protagonitzaren, de manera coneguda o anònima, el passat objecte de recerca. 

    Antoni Riera Melis (Sant Llorenç des Cardassar, 1944) és un historiador mallorquí, Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, que compta amb una dilatada trajectòria acadèmica, docent i científica. La seva activitat de recerca ha versat a l’entorn de la història del Regne de Mallorca, de l’anàlisi econòmica de la Corona d’Aragó, així com de la Història social i cultural de l’Alimentació, àmbits en els que gaudeix d’un elevat prestigi nacional i internacional. És autor de gairebé 250 obres, entre llibres, articles i capítols de llibre, escrites preferentment en català, però també publicades o traduïdes en altres idiomes (castellà, anglès, francès, italià, alemany), en revistes i editorials d’elevat prestigi internacional.